Mange af os har nok prøvet at handle ved grænsen. Hvad enten det har været, fordi man lige er kørt forbi på vej hjem fra ferie, eller fordi man har taget en decideret tur derned. Især for nogle år tilbage var det særligt populært at handle ved grænsen. Men kan det overhovedet svare sig?

Køreturen værd?

Medmindre du rent faktisk bor i Sønderjylland, så er der en del km. mellem dig og den tyske grænse. Bor du i Odense, så er der rundt regnet 312 km. tur/retur. Bor du i Aarhus, skal du køre 364 km. i alt, og hvis du har bolig i Aalborg, så skal du køre hele 586 km. i alt. Og det er da alt sammen en del penge i benzin eller diesel. Selvfølgelig kan det være ret hyggeligt, at tage sine venner med og køre til grænsen. Men det er et dilemma, man må gøre op med sig selv.

Køb stort

Hvis du bare er på udkig efter et par kasser øl eller sodavand, så kan det ikke betale sig. Du skal faktisk op på hele 96 kasser Cola og 57 kasser Tuborg, hvis du kommer fra Aalborg, før det kan svare sig. Hvis du derimod skal holde en fest eller noget, hvor du skal bruge mange drikkevarer, så kan du nok godt få det til at give mening. Det gælder også, hvis du skal købe nogle dyrere ting som for eksempel et par dyre briller eller en havemaskine.

 

Reelt set kan det ikke rigtigt svare sig mere at tage hele vejen til grænsen for at handle. Så skal det kun være for udflugtens skyld. Desuden kan du efterhånden også benytte dig af grænsehandel online.