Der er mange gode grunde til at købe dagligvarer online, her er vores håndplukkede tips til hvordan du vælger det onlinesupermarked der passer bedst til dig og din familie.

Gennem tiden har flere af de anerkendte medier testet og anmeldt de flere af de mange udbydere af dagligvarer online. Aviserne Søndagsavisen og Politikken samt Tv-programmet Go’ Morgen Danmark på TV2 har alle sammenlignet priser på madvarer, og undersøgt hvem der er billigst når man handler dagligvarer på nettet. Flere gange med udgangspunkt i onlinesupermarked.net

I indslaget i Go’ Morgen Danmark blev denne side i alt beskedenhed fremhævet som den bedste og mest komplette oversigt over onlinesupermarkeder – og fik anbefalingen det bedste sted at starte hvis man vil købe af dagligvarer online.

Spare man meget tid ved at købe dagligvarer online?

Særligt de første par gange tager det faktisk lidt længere tid end man måske skulle regne med. Du slipper naturligvis for køen i den lokale Føtex, og så er der bekvemmeligheden ved at kunne handle hjemme fra stuen mens pastaen koger i køkkenet.

Bor du i en by hvor indkøbsmulighederne er begrænsede. Får ud også adgang til et langt større vareudbud, og du slipper for at køre rundt til flere supermarkeder for at købe dine dagligvarer.

Mange af dine indkøb er sikkert genindkøb af brød, mælk, ris og andre basisvarer. Efterhånden som du får dem sat på indkøbslisten kan du genvælge dem ugen efter, hvilket gør, at du sparer endnu mere tid. Du sparer også penge på benzin, plastikposer og impulskøb. Har du lyst til at læse mere om hvordan online indkøb af dagligvarer kan spare dig for tid, så tag et kig på artiklen Kan onlinesupermarkeder spare dig penge?

Kan man få leveret dagligvarer hele døgnet?

Det der afholder flest fra at købe dagligvarer online er usikkerhed om levering. Leveringsbetingelserne er forskellige fra udbyder til udbyder, og de ændres så ofte, at hvad der var gældende i dag ofte er forældet viden i morgen. De større udbydere (som er den vi koncentrerer os om) er dog efterhånden blevet temmelig fleksible, og har timelevering fra dag til dag. Endnu er der dog ikke nogle af butikkerne der bringer ud om natten, så hvis du mangler en fryse pizza ved midnatstid må du i 7-Eleven eller en døgnåben Netto.

Leverer de dagligvarerne til hele landet?

Online indkøb af dagligvarer er stadig et storbyfænomen, men det er efterhånden muligt af få leveret abonnementskasser og specialvarer til det meste af landet. Mange af de mellemstore butikker benytter sig af den almindelige pakkepost eller GLS som leverandører, og leverer derfor til hele landet. Onlinesupermarkeder som Osuma og nemlig.com har deres eget distributionssystem, og er super skarpe i de store byer, men mangler stadig lidt i udkantsområderne.

Du kan læse mere om levering i artiklen dagligvarer til døren, hvor vi sætte særlig fokus på de udfordringer der er forbundet med levering af mad til døren.