De fleste af os har været en tur ved Fleggaard eller en anden bordershop ved den tyske grænse for at købe øl, sodavand eller slik. Desværre kan man næsten altid være sikker på en ting når man er på indkøbstur ved en af de store grænsebutikker, der er mange andre der har fået samme gode ide.

Det sidste man har lyst til når man ankommer til grænsesupermarkedet er, at bruge tiden på at stå i kø, eller endnu værre lede efter en parkeringsplads.  Men hvis man ikke tager turen til Tyskland, hvordan får man så fat i de billige øl fra tilbudsavisen? Vi vil her give et bud på en helt særlig form for online shopping, nemlig grænsehandel online.

Tyske priser på dagligvarer

De tyske dagligvarerpriser er markant lavere ned de danske – så hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud, og købe billige tyske dagligvarer online? Tyskerne er vores nærmeste naboer, og langs grænsen ligger butik efter butik, der alle lokker med utrolige slagtilbud. Der er de helt store som Poetzsch, Calle, Fleggård og Duborg – og de mindre lokale tyske supermarkeder. Ved de ”rigtige” grænsebutikker er det ofte til bud på de klassiske grænsevarer, mens de små butikker ofte er billigere med almindelige dagligvarer.

Hvad skal man købe?

Hvis man handler grænsevarer online er det naturligvis oplagt at købe øl og sodavand. Disse produkter er meget billigere i Tyskland, og så slipper man for besværet med at køre med rundt med en overlæsset indkøbsvogn.

Rengøringsmidler og hundemad er også blandt de produkter man bør overveje at fylde i den digitaleindkøbskurv når man købe grænsevarer online. I det hele taget er det god økonomisk omtanke, at købe så stort ind som man magter. Så godt som alt er billigere, og jo mere man køber med hjem des billigere bliver de samlevede transportomkostninger.

Hvordan fungerer grænsehandel online?

Som udgangspunkt er det en meget omstændelig proces af få leveret varer med punktafgift (øl, slik, spiritus, vin, kaffe, nødder, m.m.) til Danmark. Butikker som Gpris har gjort det relativt let, at bestille billige tyske dagligvarer, man skal blot følge anvisningerne på deres hjemmeside.

Online eksporterklæring til pantfri sodavand og øl i

Hvis du vil undgå at betale pant på øl- og sodavandsdåser købt i Tyskland du udfylde en eksporterklæring. Ved at handle i en online grænsebutik slipper du ikke helt for besværet, men du kan nøjes med at indtaste dine data én gang, og vil så automatisk få fremstillet en eksporterklæring til køb af pantfri dåser i Tyskland.